Oktober 7

Mikä BitMEX-skandaali? Bitcoin-futuuritiedot osoittavat kauppiaiden keskittyvän 12 000 dollariin

Bitcoin-futuurit ja -optiot pysyivät vakaina BitMEX- ja Kucoin-uutisista huolimatta, mikä merkitsee $ 12K -härkäajoa lähellä.

BitMEX oli aiemmin kiistaton Bitcoin (BTC) -futuurikaupan johtaja, ja jos jotain vastaavaa kuin eilisen siviilioikeudellisen toiminnan tapahtuisi vuosina 2015-2018, salausmarkkinat olisivat täysin romahtaneet.

Huolimatta osittaisesta palautumisesta 10 600 dollariin, joka oli suhteellisen nopeaa, johdannaismarkkinat pysyivät vakaina 500 dollarin pudotuksen aikana 10 400 dollariin. Kumpikaan BTC-futuurista tai -optiosta ei osoittanut merkkejä epämukavuudesta negatiivisiin uutisiin.

Futuurimarkkinat jättivät melkein huomiotta koko tapahtuman, ja tämä on vahva indikaattori siitä, että sijoittajat pysyvät nousussa. Se ehdottaa myös, että markkinat testaavat 12 000 dollaria nopeammin kuin voisi odottaa.

Kuten edellä on osoitettu, BitMEX: llä oli lähes 50% markkinaosuudesta heinäkuuhun 2019 asti. Tämä etu tuli siitä, että se oli ns. Ikuisten sopimusten (käänteisten swapien) markkinoiden edeltäjä. Sen lisäksi, että johdannaispörssi ei vaadi KYC: tä, se tarjosi jopa 100-kertaisen vipuvaikutuksen, mikä auttoi kasvamaan laajaa käyttäjäkantaa.

Kun mustan torstain markkinakorjaus näki Bitcoinin hinnan laskevan alle 3600 dollarin, kilpailijapörssit ryhtyivät tarjoamaan vastaavia palveluja, mikä johti siihen, että BitMEX menetti hallitsevan asemansa koko vuoden 2019 ajan.

Jotkut salausyhteisöstä uskovat, että BitMEX: n Yhdysvaltain asiakkaiden kielto oli ensisijainen syyllinen markkinaosuuden menettämiseen, ja toiset viittasivat katalysaattorina aggressiiviseen selvitystilaan.

13. maaliskuuta tapahtuneen kaatumisen aikana BitMEX kohtasi teknisiä vaikeuksia ja siirtyi offline-tilaan 25 minuutiksi. Joten, kun katkos tapahtui ja Bitcoinin hinta kaatui alle 4000 dollarin, BitMEX: n vakuutusrahasto pystyi kasvattamaan omistustaan ​​1000 BTC: llä seuraavien 48 tunnin aikana. Tämän tapahtuman jälkeen BitMEX-futuurien avoin kiinnostus on kiinnitetty alle miljardiin dollariin.

Tarkasteltaessa uudempia tietoja, BitMEX on tullut melkein merkityksetön volyymin suhteen. Viimeisen kolmen kuukauden aikana sen markkinaosuus on noussut noin 18 prosenttiin, ja vaikka on mahdotonta mitata pörssin vaikutusta BTC: n hinnoitteluun, on selvää, että se on menettänyt etunsa viimeisten 18 kuukauden aikana.

Bitcoin-futuurit pysyivät vakaina uutisista huolimatta

Perusindikaattorilla verrataan futuurisopimusten hintaa nykyisen tason tasoon säännöllisissä spot-pörsseissä. Sitä kutsutaan myös yleisesti futuuripreemiaksi.

Terveiden markkinoiden vuotuinen taso on yleensä 5-15%, tilanteessa, joka tunnetaan nimellä contango. Toisaalta negatiivinen perusta (diskontatut futuurit) esiintyy yleensä voimakkaasti laskevilla markkinoilla.

Yllä oleva kaavio näyttää 5,4%: n tai korkeamman vuosittaisen 3 kuukauden sopimusmaksun jokaisesta pörssistä paitsi BitMEX. Pohjimmiltaan ammattimaiset kauppiaat ilmoittavat, että eiliset tapahtumat eivät vahingoittaneet heidän odotuksiaan.

Jos eilisen uutiset vievät jotain pois, se on, että tämä on pörssikohtainen asia, jolla ei ole juurikaan vaikutusta futuurimarkkinoihin.

On syytä huomata, että futuuripreemia voi pysyä suhteellisen vakaana, kun sijoittajat sulkevat positioita. Tämä olisi epäilemättä erittäin huolestuttava tilanne, koska se osoittaisi, että kauppiaat ovat huolissaan pörssin likviditeetistä.

Tästä näkökulmasta avoin kiinnostus on kriittisin osoitus sijoittajien luottamuksesta tietyille markkinoille tai pörssiin.

Vaikka kokonaisluku ei muuttuisi, BitMEX: n siirtyminen muihin pörsseihin heijastuisi avoimiin korkotietoihin.

Ota huomioon, kuinka eiliset uutiset olivat tapahtumattomat. BitMEX: n avoimella korolla on ollut 650 miljoonaa dollaria, mikä on 11% vähemmän kuin edellisenä päivänä, kun taas yhteenlaskettu luku ei enimmäkseen muuttunut.

Huobi absorboi suurimman osan muutoksesta, mikä osoittaa, että jotkut kauppiaat todennäköisesti siirtivät asemiaan.

Bitcoin-optiot ovat neutraaleja

25%: n delta-vinous on hyödyllinen ammattimaisten kauppiaiden mielialan mittaamiseksi optiohinnoittelun avulla. Vertailemalla samanlaisen riskin myynti- ja osto-optioiden implisiittistä volatiliteettia sijoittaja voi todeta, onko osto-optioiden (bullish) vai put (bearish) ostaminen kalliimpaa.

Yllä olevasta kaaviosta käy ilmi, että 3 kuukauden vaihtoehdot, 25%: n delta-vinous, ovat olleet neutraalissa maastoissa. Negatiivinen indikaattori tarkoittaa, että puhelujen implisiittinen volatiliteetti on suurempi kuin myynti, mikä merkitsee hieman positiivista markkinaodotusta.

Indikaattori on heilahtanut 0% -5% välillä viime viikolla, ja se on kaukana laskusuuntauksesta. Jos jotain, eilistä siirtoa voidaan pitää tapahtumattomana vaihtoehtojen suhteen.

Härkämarkkinoilla huonot uutiset heitetään helposti syrjään

Härkämarkkinoista ei ole parempaa indikaattoria kuin huonoja uutisia. Huolimatta BitMEX: n vähentyneestä merkityksestä volyymissa ja hinnoittelussa, hallituksen tukema toiminta top 5 -vaihtoa vastaan ​​olisi varmasti heikentänyt hintaa, jos markkinoiden ilmapiiri olisi ollut neutraali tai negatiivinen.

Sijoittajien ja salauksen puolustajien tulisi myös ottaa huomioon Kucoinin 150 miljoonan dollarin hakkerointi vain 6 päivää sitten. Sillä oli kirjaimellisesti nolla vaikutusta Bitcoin-hintaan tuolloin. Kuvittele nyt niitä tapahtumia vuosi sitten, jolloin BTC oli laskusuunnassa epäonnistumisen jälkeen
Veröffentlicht7. Oktober 2020 von admin in Kategorie "Bitcoin