November 9

Vem körde egentligen Bitcoins senaste rally?

Det senaste Bitcoin- rallyet var bra, även om vi inte slog 16 000 dollar eller gick utöver det. Detta var en välbehövlig pump efter den efterlängtade Bitcoin- halveringen och Black Thursday-kraschen tillbaka i mars. En intressant avhämtning från rallyt, om man skulle titta närmare, var dock identiteten på vem som hjälpte till nämnda rally.

Ännu viktigare, vem körde det senaste rallyet?

Var det detaljhandeln? Högvärdiga individer? Institutioner?

En sak som måste förstås här är att Bitcoin till stor del är en detaljhandelsmarknad och därmed kommer detaljhandeln alltid att vara en kraft som måste tas i beaktande. Även om detaljhandeln har spelat sin roll verkar detta rally ha drivits av höga nettovärden individer, med samma bekräftas med hjälp av on-chain data.

Bitcoin genomsnittlig överföringsvolym

Bitcoins genomsnittliga överföringsvolym mäter exakt vad det står, det genomsnittliga värdet som överförs på kedjan.

På senare tid har detta ökat kraftigt och pekat på att fler och fler deltagare kommer in. Eftersom detta inte bara är det totala värdet som överförs på kedjan, ger denna mätning en känsla av typen av investerare – personer med högt nätverk.

Diagrammet visar att användarnas aktivitet ökade snabbt under den senaste tidens marknadsstegring.

Andel investerare

Det bifogade diagrammet belyser de nya investerarna som kommer in på marknaden. Att lägga till denna information till ovanstående visar att dessa investerare är helt nya, vilket innebär att nya pengar kommer in på marknaden.

Båda dessa mätvärden informerar om hur den senaste rallyn inte var en lycka, eftersom den stöddes av volym och stöds av riktiga, on-chain data.

När man också överväger att minska ETF-aktierna i guld och öka ETF-aktierna i gråskala kommer allt tillbaka, en hel krets i sig.

Intressant nog observerades detsamma i en ny JP Morgan-rapport, en som hävdade att människor skulle lämna guld-ETF: er för Bitcoin.

„… Denna kontrast stödjer tanken att vissa investerare som tidigare investerat i #guld-ETF: er som familjekontor kan titta på #bitcoin som ett alternativ till guld.“
Veröffentlicht9. November 2020 von admin in Kategorie "Bitcoin